Sayfalar

3 Haziran 2015 Çarşamba

Kabak Sıyırma




Yazın kabakla yapılan pek çok yemeği seviyorum.Bazen salata, bazen mücver bazende etli dolması veya zeytinyağlısı yapılıyor. Bu yüzdende kabak bizim evden hiç eksik olmuyor. Bugün sizlerle paylaşacağım kabak sıyırma aslında 2-3 senedir yaptığım bir kabak yemeği. Zeytinyağlı kabak yemeğinin farklı kesimi ve bol sarımsak ve bir kaç damla limon ile pişmesi sayesinde bence çok çok lezzetli oluyor. Gayet hafif olan bu zeytinyağlı yemeği  dereotu ile de lezzetlendiriliyor.


Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz


Yapılışı

1-Kabaklar ortadan 2 ye kesilir ve rendenin cips tarafı ile veya bir bıçak yardımı ile ince ince kesilir.

2-Soğanlar piyazlık doğranır ve zeytinyağında 2 dakika kavrulur.

3-Kavrulan soğanların üzerine kabak,sarımsak ve pirinçler konur ve 1 çay bardağı da su eklenerek kısık ateşte pişirilir.Bu arada tuz ve istenirse kesme şekerde eklenir. (Kesme şeker benim için zeytinyağlılarda olmazsa olmazlardan:) )

4-Kabaklar piştikten sonra üzerine doğranmış dereotu eklenir ve ocağın altı kapatılır.

5-Soğuduktan sonra servis tabağına dökülür ve servis edilir. Benim önerim en az bir kaç saat buzdolabında soğuduktan sonra servis edilmesidir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder