Sayfalar

21 Haziran 2015 Pazar

Mantar çorbası




Mantar çorbası bizim evde sık yapılan çorbalardan birisi.Hazır çorba yerine bu çorbayı yapmanızı öneririm .Hazır çorbayı yapmak 5 dakika ise bunu yapmak 10 dakika :) Aradaki fark Mantarların doğranması ve 3-5 dakika kavrulması :)

Malzemeler


  • 150 gr mantar (10-15 adet)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı


Yapılışı

1-Mantarlar bir kağıt peçete ile temizlenir ve ince ince doğranır

2-Bir tencereye zeytinyağı veya tereyağı konur ve ısındıktan sonra mantarlar eklenir.

3-Mantarlar 2-3 dakika kavrulduktan sonra un eklenir ve  2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir. (Bu aşamada un mantarlara yapışacak ama sorun değil daha sonra suyunu koyunca düzeliyor)

4-Sürenin sonunda su ve tavuk suyu eklenir ve 5-6 dakika daha sürekli karıştırılarak çorba pişirilir ve servis edilir.


Diğer bölümünde tarifi verilen tavuk suyunuz yok ise suyu 4 bardak yapıp tavuk bulyon kullanabilirsiniz. Ama ben tavuk suyunu evde yapıp derin dondurucuya atmanızı öneririm.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder