Sayfalar

16 Haziran 2015 Salı

Zeytinyağlı semizotu



Zeytinyağlı semizotu yazın sıkça yaptığım yemeklerden.Semizotunun mayhoş tadı ve yanında bir kaç kaşık yoğurtla ve tam buğdayunu ile yapılan bir dilim ekmekle tam bir öğün.

Malzemeler


  • 1 Demet semizotu
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz


Yapılışı


1-Semizotunun kök kısımları atılır ve derin bir kapta bir kaç su yıkanır.Temizlenen semizotları 2-3 parçaya ayrılır.

2-Kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Bir tencereye konulan ve ısıtılan zeytinyağında  biraz kavrulur.

3-Kavrulan soğanları üzerine temizlenen ve doğranan semizotu, pirinç , tuz ve yarım çay bardağı su konularak pişirilir.

4-Ilındıktan veya soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder