Sayfalar

25 Haziran 2015 Perşembe

Güllaç




Bir ramazan klasiğidir Güllaç. Aslında son derece hafif ve doğru oranlarla yaptığınız da son derece kolay bir tatlı.

Malzemeler


  • 5 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Daha tatlı olmasını isterseniz 2 bardak toz şeker koyabilirsiniz)
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz


Yapılışı

1-Dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi bir kasede karıştırılır ve bekletilir.

2-Süt ve toz şeker bir tencereye konur ve ısıtılarak şekerin erimesi sağlanır.Kaynamaya başladığı zaman ocağın altı kapatılır ve içine vanilya koyularak ilk sıcaklığının gitmesi beklenir.

3-Tatlının yapılacağı tepsiye veya borcama bir adet güllaç ikiye üçe bölünerek konur ve uzerine ılık ile sıcak arasındaki süt  1-2 kepçe olarak dökülür. İkinci güllaç aynı şekilde konur ve üzerine yine aynı şelikde süt dökülür.

4-Bu katın üzerine hindistan cevizli ve dövülmüş cevizli karışımın yarısı konur. Üzerine 1 kat güllaç ve süt döküldükten sonra kalan cevizli karışım yeniden dökülüür.

5-Son iki güllaç içinde süt ile aynı işlemler yapıldıktan sonra kalan süt üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.

6-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır ve Birkaç saat bekletilir. Üzeri istediğiniz gibi süslenerek servis edilir. (Ben evde bulunan sarı kiraz reçeli ile süsledim)

Püf Noktası:

Süt çok sıcakta olmamalıdır çok soğukta olmamalıdır.Ilık ile sıcak arasında olmalıdır.İşlemi yaparken eğer süt soğursa hafifçe ısıtabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder