Sayfalar

22 Haziran 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulya




Aslında yemek yapmayı bilen kişiler "blogda zeytinyağlı taze fasulye tarifi olur mu " diyecek ama üniversiteye giden oğlum "herkesin bildiğini zannettiğin tarifleri de bloga koyabilirsin" dedi. "Çünkü bir şekilde yeni yemek yapmaya başlayan kişiler var ve onlar yemek tariflerini internetten arıyorlar" diyor. Düşününce mantıklı. Gençleri dinlemek lazım :) Ayrıca bu zeytinyağlıyı da kendimce yöntemle pişirdim. Beni takip edenler bilir bu da tüm malzemeler çiğden konan ve kavrulmayan bir zeytinyağlı. Bir diğer farklı dokunuş ise içinde sarımsak. Bazı zeytinyağlılara sarımsak yakışıyor. Buda onlardan birisi.

Ben aşağıda ölçü olarak 1 kilo dedim ama eğer 2-3 kişi için yapacaksanız ben yarım kilodan yapmanızı öneririm. Birde aşağıda su ölçüsü normal tencerede pişirmeniz halinde eğer düdüklü tencerede pişirecek iseniz suyu 1 bardaktan biraz az koymanız yeterli olacaktır. Tabi o zaman pişme süresi de çok daha kısalacak

Malzemeler


  • 1 kilo taze fasulye 
  • 2 büyük boy soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 adet sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı su


Yapılışı

1-Fasulyeler yıkanır ve varsa kılçıkları ayıklanarak büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölünür.

2-Yemeğin pişirileceği tencereye önce fasulyeler konur. Üzerine piyazlık doğranan soğanlar ve küp şeklinde doğranan domatesler eklenir.Tuz, şeker, zeytinyağı,sarımsak ve suyu konulur ve kısık ateşte  Yarım saat veya 45 dakika pişirilir. Sürenin sonunda yemeğinizi kontrol ediniz eğer henüz pişmedi ise biraz daha sıcak su koyarak bir süre daha pişirebilirsiniz.

3-Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına döküp ılık ama bence soğuduktan sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder