Sayfalar

6 Haziran 2015 Cumartesi

Kayısı peltesi





Pelte annemin zaman zaman yaptığı bir tatlıydı.Bence son derece hafif ve böyle sıcak yaz günlerinde ise gayet serinletici bir tatlı. Gerçi anneciğim pelteyi hep portakallı yapardı ama ben bu kez kayısılı yaptım. Aslında henüz mevsimin başlangıcında olduğumuzdan yeni çıkan kayısılar ekşi idi ve bu yüzden de yenemedi ve bende şeker ile tatlandırarak pelte yaptım :) Yazın daha tatlı kayısılar ile yaparken daha az şekerle yapacağım.

Malzemeler


  • 500 gr kayısı
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 adet kakule


Yapılışı

1-Kayısılar , 1,5 su bardağı su ve toz şeker ile birlikte bir tencereye konur ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.Bu arada tarçın ve kakule da eklenir.  (Büyük marketlerde kakule var ama siz bulamazsanız sadece tarçın ile de yapabilirsiniz)

2-Daha sonra ocaktan alınır ve bir blender yardımı ile püre haline getirilir.

3-Kalan su ile nişasta bir kasede bir araya getirilir ve iyice karıştırılır.Bu karışım püre haline gelen ve pişen kayısılara eklenir ve 3-5 dakika daha nişasta pişene kadar kısık ateşte pişirilir.

4-Kup bardaklarına veya kaselere konan pelte buzdolabına konur ve en az 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder