Sayfalar

22 Haziran 2015 Pazartesi

Çilek Şerbeti



Çilek çok sevilen meyvelerden birisi . Üstelik sadece meyve olarak değil , tatlı olarak , salata olarak veya bugün size önereceğim gibi içecek olarak da tüketebilirsiniz.

Bu aralar benim favori içeceğim hazırlayıp buzdolabına koyduğum bu şerbeti soda ile karıştırarak buz gibi soğuk içecek yapmak. Bu şerbet soda veya gazoz ile çok yakışıyor. Uzun bir bardağa aşağıdaki şekilde hazırlanan şerbetten 2-3 parmak koyup üzerine de kendiniz için soda ; çocuklarınız için gazoz koyarsanız çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz.

İçindeki şeker çok gibi gözükebilir ama bu hazırlanan ölçü ile en az 10 - 15 bardak sodalı veya gazozlu içecek yaptığınız için bardak başına şeker ölçüsü fazla gelmeyecektir.Ama isterseniz siz yine azaltın veya damak zevkinize göre az gelir derseniz biraz arttırın.

Malzemeler


  • Yarım kilo çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu


Yapılışı

1-Limon suyu hariç tüm malzemeler bir tencereye konur ve kısık ateşte en az yarım saat kaynatılır.

2-Sürenin sonunda yarım limonun suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatılır ve ocağın altını kapatarak soğumaya bırakılır.

3-Soğuduktan sonra isterseniz süzgeçten geçirilir yada benim gibi pratik bir şekilde blendarda çekip ve koyu bir sos kıvamına getirilir

4-Bu ezilen karışımı kavanoz veya şişeye koyarak buz dolabına kaldırıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Hazırladığınız bu karışım 15 gün kadar buz dolabında rahatlıkta duracaktır ama inanın daha önce biteceği için dolapta o kadar duramayacak.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder