Sayfalar

29 Haziran 2015 Pazartesi

Mahluta çorbası




Ramazan ayında iftarda mutlaka çorba içiliyor. Bu yüzdende farklı bir çorba tarifi paylaşmak istedim. Mercimek çorbası sevenlerin de seveceği Adana ve Antakya yöresine ait bu çorbanın içindeki kimyon ve salça onu güzel bir lezzet veriyor.

Malzemeler




Yapılışı

1- Soğan ayıklanır ve dörde bölünür.

2-Tencereye soğan ve diğer malzemelerin tamamı konur  ve kısık ateşte mercimekler helmeleşinceye kadar pişirilir.Daha sonra bir blendar ile çekilir.

3-İstenirse üzerine tereyağ ve pul biber eritilip dökülür  ve servis edilir.


Not:Tavuk suyunun yapımı "Diğer" katagorisinin altında bulunmaktadır

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder