Sayfalar

23 Haziran 2015 Salı

Patatesli Ciğer Kavurma



Ciğer kavurmayı bu şekilde ilk kez Görümcem de yemiştim. Diğer ev halkı da bu haliyle sevince bende artık bu şekilde sunumu yapıyorum. Aslında hepsi ayrı ayrı hazırlanıp masaya gelirken birleştiriliyor.

Malzemeler


  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış ciğer
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz,Karabiber, kekik 
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için zeytinyağı


Yapılışı

1-Patatesler ayıklanır ve küp şeklinde doğranır. (Görsel olarak büyüklüğünü ciğerler ile aynı boyda yapmanızı öneririm.)

2-Patatesler yıkanır ve iyice kurulandıktan sonra sıvı yağda kızartılır ve bir kenarda bekletilir.

3-Ciğerler unlanır ve patatesler çıkarıldıktan sonra aynı yağda ara sıra çevrilerek kavrulur.

4-Pişen ciğerler servis yapılacak tabağa alınır.Üzerine hemen sıcakken tuz, karabiber ve kekik konur ve hepsi karıştırılır. Buna kızartılan patatesler , piyazlık doğranan soğanlar ve ince kıyılmış maydanozlar eklenir ve sıcakken servis edilir .

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder