Sayfalar

2 Haziran 2015 Salı

Fırında kırmızı biber



Kızartma yapmak yerine mümkün olduğunca fırında pişirilen ve  yağda kızartma olmayan yemekler yapmaya çalışıyorum. Bu da onlardan birisi fırında bu kırmızı biber favori yemekleriniz içinde  olacak.Ben küçük kırmızı biberler bulduğum için kabuklarını soymak zorunda kalmadım.Ama sizin kırmızı biberleriniz büyük ve kalın kabuklu ise piştikten sonra isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz. Tercih sizin.

Malzemeler


  • 1/2 kilo kırmızı biber
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak


Yapılışı

1-Yıkanmış, temizlenmiş ve çekirdekleri çıkarılıp kurulanmış kırmızı biberler yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizilir ve 180 derecede 30 -35 dakika kadar pişirilir.Her fırının ayarı farklı olduğunda 20 dakikadan sonra kontrol etmenizi öneririm.

2-Pişen biberler soğuduktan sonra düz bir servis tabağına dizilir .

3-Dövülmüş  veya rendenin ince kısmı ile rendelenen sarımsaklar süzme yoğurt ile karıştırılır ve Tabağa dizilmiş olan biberlerin üzerine dökülür ve servise sunulur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder