Sayfalar

9 Haziran 2015 Salı

Keçiboynuzu unu ile muzlu kek



Yine rafine şeker ile yapılmayan süper yumuşak bir kek.İçinde keçiboynuzu unu,tam buğday unu ve pekmez var. Dolayısıyla nispeten masum bir kek. Bu kakaolu bir kek gibi gözüküyor ama içinde kakao yok. Keçiboynuzu unu bu renk olmasını sağlıyor.

Malzemeler
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 1/2 su bardağı fındık yağı veya başka bir cins sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet muz
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı

1-Yumurtalar bir çırpma kabına kıyılır.Fındık yağı ve süt eklenir ve bir tel çırpıcı ile bu üç malzemeler iyice karıştırılır.

2-Bu karışıma Keçiboynuzu unu, Tam buğday unu,Kabartma tozu ve pekmez eklenerek çırpmaya devam edilir. Sıvı bir kek hamuru oluyor bu aşamada başka un eklemeyin.

3-Tüm malzemeler karıştıktan sonra buna dövülmüş ceviz ve muz eklenir.

4-Yağlanmış uzun bir kek kalıbına dökülür ve 180 derecede 40 - 45 dakika pişirilir ve ılındıktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder