Sayfalar

4 Haziran 2015 Perşembe

Çilekli Kremalı Kek



Çilek zamanı çilekle mümkün olduğunca fazla şeyler yapalım bence. Bu kez sizlere güzel bir kekin üzerinde pastacı kreması ve onun üzerindeki mis kokulu çilekli sos olan bir tarif vermek istiyorum. Yapın pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

Kek için

2 adet yumurta
2/3 su bardağı sıvı yağ (Ben Fındık yağı kullandım.)
2/3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi

Krema için

1/2 litre süt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ

Sos için

250 - 300 gr çilek
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı

1-Yumurta ve toz şeker mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Buna Sıvıyağ ve yoğurt eklenerek kısa bir süre daha karıştırılır.

2-Bu karışımın üzerine elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.Limon kabuğu rendelenir. Ve çok kısa bir süre daha karıştırılır.

3-Hazırlanan kek karışımı 24 cm lik bir yağlanmış ,yuvarlak bir kek kalıbına konur ve 25-30 dakika 170 derecede pişirilir.

4-Kremasının yapılması için bir sos tenceresine tereyağ hariç tüm malzemeler konur ve bir tel çırpıcı ile tüm malzemeler karıştırılarak bir biri ile özdeşleştirilir.

5-Bu karışım ocağa konur ve kısık ateşte sürekli karıştırarak 10-15 dakika pişirilir ve muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ da eklenerek eritilir.

6-Hazırlanan krema alınması için bir kenarda bekletilir.Bu arada arada sırada üzeri kabuk bağlamasın diye karıştırılır.

7-Çilekli sosu hazırlamak için sos malzemeleri bir tencerece alınır ve yine sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirilir.Sos jölemsi bir kıvam aldıktan sonra ocağı altı kapatılır  ılınmaya bırakılır. Bu sosu isterseniz böyle parçacıklı olarak istersenizde blendar ile hafif parçalayarak kullanabilirsiniz.

8-Şimdi sıra 3 malzemeyi birleştirmede. Pişen kek ters çevrilerek bir servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan ve ılınan krema eklenir. (Ben hazırladığım kremanın yarısını üzerine kullandım yarısını ise kup bardağı koydum.Onu puding gibi yiyeceğiz. Siz isterseniz tamamını da kullanabilirsiniz karar sizin). Kremanın üzerine çilekli sos dökülür ve Birkaç saat soğuttuktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder