Sayfalar

18 Haziran 2015 Perşembe

Fırında Kabak Mücver









Kabak mücveri genellikle fırında yapıyorum.Aslında anneannemin kızartarak yaptığı mücverlerin tadı hala damağımda ama bu şekilde mücverde çok lezzetli ve çok da sağlıklı.

Ayrıca mücveri bu şekilde yaptığınızda yanında güzel bir ev yapımı yoğurt ile küçük çocuklar içinde güzel bir öğün oluyor.Ama bence küçük çocuklar için pişirecekseniz içine ayrıca tuz koymayın ve peynirin tuzu yeterli olsun. Küçük bedenlere gereksiz tuz yüklemesi yapmayalım.

Malzemeler


  • 3 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 adet taze soğan
  • 8-10 dal dereoto
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane veya 8-10 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 100 - 150 gr beyaz peynir
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

1-Kabaklar derin bir kaseye rendenin iri tarafı ile rendelenir. Kuru soğan rendelenir.Bunların üzerine doğranmış taze soğan , dereotu, nane eklenir.Beyaz peynir ufalanır.2 kaşık zeytinyağı eklenir.

2-Bunun üzerine yumurtalar kırılır, tam buğday unu eklenir ve bir çatal yardımı ile karıştırılır.

3-24 cm lik  fırın kabı yağlanır ve üzerine bu karışım dökülerek 180 derecede 35-40 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder