Sayfalar

20 Haziran 2015 Cumartesi

Kayısılı Parfe



Bu sıcak yaz günlerinde kesinlikte çok seveceğiniz bir parfe tarifi vermek istiyorum. İçindeki kayısılar biraz pişiriliyor . Bunun dışındaki diğer tüm malzemeler pişmeden hazırlanıyor ve birleştiriliyor. Üstelik içinde çiğ yumurta da yok. Gelelim tarife

Malzemeler


  • 250 gr taze kayısı (12-15 adet)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı fındık kırığı
  • Yarım su bardağı Damla çikolata
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket petibör biskuvi (150 gr)
  • Yarım limon kabuğu rendesi


Yapılışı

1-Kayısılar küçük bir sos tenceresine konur, üzerine şeker eklenir ve 5-10 dakika kadar kapağı kapatılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra rondadan geçirilerek biraz daha ufak parçalar haline getirilir. (isterseniz püre gibi de yapabilirsiniz)

2-İki paket krem şanti ile 2 su bardağı süt çırpılır ve kıvamı gelince buzdolabına konulup yarım saat bekletilir.

3-Şimdi sıra tüm malzemeleri karıştırmada. Derin bir kaseye soğuyan krem şanti konur. Bisküviler kırılarak eklenir.Fındık kırığı, Limon kabuğu rendesi, Damla çikolata, Hindistan cevizi ve pişirilen kayısılar eklenir.( Ama burada süsleme de için kayısıların 2 kaşığını ayırın geriye kalanı kalanını ekleyin).

4-Kasede ki tüm malzemeler bir kaşık veya spatula yardımı ile karıştırılır .

5-Parfenin yapılacağı Borcama veya tepsiye strech flim yayılır. Üzerine ayrılan 2 kaşık kayısı eklenir ve onun üzerine Krem şantili büyük karışım eklenir ve düzgün bir şekilde yayılır.Kalan strech ile her tarafı kapatılır ve derin dondurucuya atılarak en az 2-3 saat bekletilir.  Servis etmeden yarım saat önce derin dondurucudan çıkarıp buz dolabının soğutucu bölümüne konur. Dilimleyerek servis edilir.

Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder